Články

Volně dostupný

Transformace a regenerace ve strategii správy rodinného bohatství

V průběhu minulého roku jsem byl svědkem zániku několika menších i velkých rodinných firem. Řada z nich až do chvíle eskalace celé situace hrála prim ve svém oboru a do úpadku nebo prodeje byla dvě, někdy i tři desítky let manažersky i vlastnicky v rukou členů rodiny.

19. 3. 2024
7 min.
Volně dostupný

Dimenze bohatství v majetkové strategii rodiny.

Když s jednotlivci nebo rodinami hovoříme o tvorbě strategie správy rodinného bohatství, často se už v úvodní fázi spolupráce ptají, proč používáme slovo správa bohatství a ne správa majetku. Věřte nebo ne, svět správy bohatství movitých jednotlivců a rodin je často zahalen řadou mýtů, které se mísí s realitou, což může být náročné rozlišit. Tento seriál mých článků se proto také věnuje odhalování největších mýtů a nesprávných představ.

5. 2. 2024
7 min.
Volně dostupný

Co je strategie správy rodinného bohatství a proč je tak důležitá?

Touto cestou se s vámi podělím o výsledky svého bádání i poznatky, jichž jsem načerpal. Výsledkem je seriál, který jsem nazval Alchymie bohatství a je věnovaný tématu komplexní strategie správy rodinného bohatství. Vrstvu po vrstvě vám prostřednictvím praxe i zážitků budu odhalovat účinné strategie a taktiky ochrany a správy majetku, které používají jednotlivci, rodiny s vysokou a ultra vysokou hodnotou čistého jmění. Právě čtete jeho první díl.

26. 1. 2024
7 min.
Volně dostupný

Co je rodinná investiční společnost a jak ji využít při správě osobního nebo rodinného bohatství.

Při hledání vhodného vehiklu nebo struktury správy investičního rodinného majetku a jeho předání dalším generacím existují různé možnosti, které je třeba zvážit. Jednou z nich je rodinná investiční společnost. Je vhodným řešením i pro vás?

21. 12. 2023
3 min.
Volně dostupný

Význam rodinné facilitace při setkáních nad správou rodinného majetku

Tvorba bohatství obvykle vyžaduje vizi, pevnou vůli a je výsledkem tvrdé práce i štěstí. K jeho zachování už ale výše uvedené nestačí. K ochraně, růstu a řízenému generačnímu předání bohatství potřebujete promyšlený plán podložený funkční strategií se zapojením celé rodiny, managementu, řady oborových specialistů, ale hlavně vhodně zvolený a bezpečný proces.

15. 6. 2023
3 min.
Volně dostupný

Mezinárodní konference Private Family Wealth 2022 předčila naše očekávání.

Společnost Multi Family Office s.r.o. byla partnerem úspěné mezinárodní konference Private Family Wealth 2022. Konference proběhla 6.10.2022 a mezi účastníky i samotnými řečníky zaznamenala velký ohlas a předčila i naše očekávání.

14. 10. 2022
7 min.
Book Cover

Příručka plná praktických rad, tipů a našich zkušeností.

Stáhnout Newsletter